Johan Boerman is in 1995 afgestudeerd aan de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten te Den Haag. Hoewel zijn opleiding zich voornamelijk richtte op videoproducties waarmee hij in het dagelijks leven actief is voor onder meer NOS, RTL, SBS6 en VRT -met name visuele verslaglegging rond het Binnenhof, maar ook de eerste beelden van de ramp met de MH17 of de gebeurtenissen op het Tahrirplein zijn door hem vastgelegd- heeft Boerman alias ‘Plaatjesboef’ (1964) sindsdien een grote passie ontwikkeld voor fotografie.

Zijn credo, het sterk ontwikkelde ‘observeren, interpreteren en registreren’, onmisbaar in zijn dagelijks werk als cameraman, biedt hem een scherpe blik op de dagelijkse wereld om hem heen.
Boermans voorliefde voor luchtvaart resulteerde de afgelopen decennia in een grote collectie bijzondere beelden waarmee hij de ‘Top Aviation Website Award’ verwierf.

Daarnaast is Boerman een fervent liefhebber van Urban Exploring, het vastleggen van verlaten gebouwen en objecten. Het verval, de natuur die terugneemt wat eens van haar was, de verborgen geschiedenis die schuil gaat achter hetgeen is achtergebleven tracht hij te vangen in zijn fotografie.